Chocolade dag is er weer dus maak je borst maar nat!

Heb jij ook wel eens van die dagen dat je snakt naar chocola en nergens anders aan kan denken? Gelukkig ben je niet de enige. Chocola is een van de meest geliefde producten op aarde. Noord – Amerika staat altijd op #1 als het gaat om fast- food. Maar dit is met chocolate heel anders, want de grootste chocolade-eters zijn namelijk te vinden in Europa.


Chocolade is over de hele wereld ontzettend populair. Europa daarentegen heeft een bijzondere band met chocola. Wij zijn namelijk de grootste chocolade eters in vergelijking tot andere continenten. Nederland staat op #13. Wij consumeren ongeveer 4,5 kg per persoon per jaar. Heel verbazingwekkend is het niet dat het land op #1 bekend staat om hun heerlijke lekkernijen. Je raad het al : Zwitserland! In Zwitserland consumeren ze 11,4 kg per persoon per jaar. Dat is bijna drie keer zoveel als wat wij in Nederland consumeren.

Chocolade

Er wordt altijd veel gezegd over chocolade, maar het is natuurlijk niet allemaal waar. Deze fabels worden generaties lang doorgegeven. Daarnaast zijn er ook  veel feiten waar nooit over word gesproken. Laten we deze feiten en fabels even bespreken

5 Chocolade Feiten

 • White chocolate is eigenlijk geen chocola.
  Een van de balangrijkste componenten van chocola is cacao of cacao bonen. Witte chocola is daarintegen gemaakt van room of andere zuivel producten en suiker.
 • Warme choco was de wereld's eerste ontmoeting met het comsumeren van deze lekkernij. (De eerste chocoladereep is pas gemaakt in 1842).
  Warme choco is verre van de warme chocolademelk die we nu gewend zijn. Het was bitter en werd vooral gedronken tijdens bruiloften en andere festiviteiten.
 • Chocola verminderd stress.
  Volgens een healthline heeft pure chocolate effect op je brein. Het verbeterd je geheugen en verminderd je stress level.
 • Er zijn meer dan 500 verschillende smaken.
  Wijn heeft bijvoorbeeld 200 smaken. Dan is het relatief gezien ongeloofelijk hoeveel chocolade smaken er zijn.
 • Chocolademelk is bedacht in Zwitserland.
  Daniel Peter heeft chocolademelk bedacht in 1875. Dit process heeft 8 jaar geduurd.

5 Chocolade Fabels

 • Chocolate bevat veel caffeine en is slecht voor je hart.
  Chocola bevat caffeine, maar heel weinig. Daarnaast bevatten koffie en thee bijvoorbeeld veel meer caffeine. Doordat cacao met andere producten wordt gemengt, heeft caffeine in chocola minder effect op ons.
 • Diabetes patientes mogen deze lekkernijen niet meer eten.
  Chocola kan met mate gegeten worden. Pure chocolade is in dit geval beter dan melk chocola
 • Chocola geeft je hoofdpijn.
  Uit onderzoek blijkt dat hoofdpijn geen direct gevolg is van chocola consumptie. Dit kom omdat hoofdpijn te maken heeft met hormonen en niet met wat je eet.
 • Je komt aan als je chocola eet.
  Van chocola zelf kom je niet meteen aan als je het met mate eet. Een gemiddelde chocoladereeep bevat 220 kalorieeen. Het kan dus best toegevoegd worden aan een gezond dieet, mits het met mate wordt gegeten.
 • Van chocolade krijg je gaatjes.
  Chocola bevat een antibacteriele componenten die vechten tegen mondbacterie.

Choco-kunst

Chocolate is er niet alleen in de vorm van choco repen. Mensen over de hele wereld hebben creatieve manieren gevonden om kunst met chocola te combineren. De foto's hieronder laten zien dat het mogelijk is en dat het goed kan uitpakken!

Op zoek naar inspiratie voor deze bijzondere dag?

Ben jij ook benieuwd naar andere bijzondere feestdagen? Dan is Nationale Hamburgerdag misschien iets voor jou.

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie