Vaderdag Cocktails: de 5 lekkerste cocktail recepten

Het koude weer in Nederland maakt plaats voor heerlijk zomers weer. Jazeker, het gaat hier om begin juni. Moederdag is net voorbij en op de tweede zondag van juni zijn de papa's aan de beurt! Bij een Vaderdag, die de geschiedenisboeken in moet gaan, hoort natuurlijk ook een heerlijk drankje. Wij hebben voor jullie de vijf lekkerste Vaderdag cocktails op een rijtje gezet. Maak je Vaderdag compleet en verras je vader met één van deze unieke cocktails!


1. Ferrari

Vaderdag Cocktails | MegaGadgets

De eerst volgende grand prix van de Formule 1 kijk je met een echte Ferrari cocktail. Is je vader een echte formule 1 freak? Dan is het maken van deze cocktail op Vaderdag een aanrader! Vul een glas met 2/3 ijs. Hierna vul je het glas voor de helft met Fernet en voor de helft met Campari. Roer nog even in het glas en wacht 30 seconde. Giet het in een ijskoud glas en de cocktail is klaar! Je vader wordt er vast heel blij van en het scheelt ook een bak met geld! 😉

2. Shaken, not stirred

Vaderdag Cocktails | MegaGadgets

James Bond is een voorbeeld van een echte man. Menig vader kijkt ook op tegen 007. Laat je vader een dag James Bond voelen met de vodka Martini. Natuurlijk shaken, not stirred! De vodka Martini van James bond bestaat uit 90 ml vodka, een kleine hoeveelheid vermout, voldoende ijs en schil van citroen om hem af te toppen. Op Vaderdag voelt je vader zich een echt geheim agent!

3. Godfather Sour

Vaderdag cocktails | MegaGadgets

Je vader is de Don van het gezin! Deze Vaderdag kun je je vader een echte Don laten voelen. Met de Godfather Sour heb je hiervoor een heerlijk drankje! Deze cocktail bestaat uit 1,5 deel Amaretto en 1,5 deel Amerikaanse Whisky. Maak de cocktail af met een stukje citroenzest en je pa gaat je Don Corleone voelen.
Give him a cockatil he can´t refuse!

4. De mannelijke Mojito

Vaderdag Cocktails | MegaGadgets

Mojito wordt vaak gezien als een drankje voor vrouwen. Om Vaderdag compleet te maken is hier de Mannelijke Mojito! In plaats van Rum wordt er in deze mojito 1,5 deel whisky toegevoegd. Hierna voeg je naar smaak suiker en munt toe. Vul hierna de shaker met een halve lemoen, ijs en een beetje spa rood. Even schudden en de mannelijke cocktail is af!

5. De Mai Tai

Mai Tai, ook wel Tahatiaans voor goed! Deze vrolijke cocktail is geweldig voor een Vaderdag met mooi weer. De shaker moet gevuld worden met witte en bruine rum. Hierna voeg je de Amaretto, citroensap, suikersiroop en Cointreau toe! Schud alles goed door elkaar en vul het glas met crushed ice en de cocktail. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze cocktail in een leuk glas te serveren!


Ben je geïnspireerd geraakt voor Vaderdag?

Ben je na het zien van alle Vaderdag Cocktails recepten al op een idee gekomen hoe jij je vader wilt verwennen? Maar heb je nog geen idee wat je wilt geven voor Vaderdag? Neem dan een kijkje naar de volgende Vaderdag Cadeaus van MegaGadgets!

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie