• 30 DAGEN BEDENKTIJD
  • EXCLUSIEVE CADEAUS
  • WEKELIJKS NIEUWE GADGETS
  • VOOR 22.00 BESTELD, MORGEN IN HUIS!Valentijnscadeau

Verras jouw Valentijn dit jaar met een super origineel en romantisch valentijnscadeau. Ben je op zoek naar een lief cadeau of unieke gadget voor jouw vriend, vriendin, geliefde of partner? Bij MegaGadgets vind je het perfecte valentijnskado voor hem of voor haar!

Artikelen 1 tot 64 van 82 in totaal

Van laag naar hoog sorteren

Waar komt Valentijnsdag eigenlijk vandaan?

Valentijnsdag is de dag waarop er massaal valentijnscadeaus gekocht worden. Maar waarom eigenlijk? De oorsprong van deze feestdag is niet zeker en er doen dan ook verschillende verhalen de ronde.

Toevalligerwijs valt deze romantische feestdag samen met een feestdag van Christelijke martelaren die de naam Valentinus dragen. Deze twee heilige martelaren werden ook wel Sint-Valentijn genoemd. Eind 3de eeuw werden zijn ter dood gebracht. Ondanks dat de naam erg lijkt op het huidige ‘Valentijnsdag’, heeft dit er gelukkig niks mee te maken.

In diezelfde tijd was er een priester genaamd Valentinus. Valentinus stond bekend om zijn bijzonder goede daden. Hij genas zieken en zorgde voor ouderen en armen. Zelfs de blinde dochter van Asterius, stadhouder van Rome, kon hij genezen. Uit dankbaarheid liet Asterius vervolgens alle Christelijke gevangenen vrij. De keizer vond dit maar niks en liet Asterius onthoofden op 14 februari. Andere bronnen zeggen dat hij onthoofd werd doordat hij stiekem jonge stellen liet trouwen. Later is Valentinus heilig verklaard. Dit zou het begin zijn geweest van een nieuwe feestdag waarop iedereen open zijn of haar liefde kon uiten.

Dit laatste lijkt natuurlijk een logische verklaring van het huidige Valentijn. Ongeacht of je al een relatie hebt, getrouwd bent of stiekem een oogje op iemand hebt, Valentijnsdag is de perfecte dag om jouw liefde te verklaren.

Valentijnsdag vandaag

14 Februari kan toch wel bestempeld worden als de meest romantische dag van het jaar. Weken van te voren liggen de winkels al vol met romantische Valentijn cadeaus zoals chocolade, parfum, knuffelbeertjes of andere leuke persoonlijke cadeaus. Naast deze winkels moeten de bloemisten ook hard aan het werk. Een rode roos is waarschijnlijk het meest verkochte Valentijnskado. Het maakt niet uit of je al een geliefde hebt of niet, Valentijnsdag is dé dag om anoniem de liefde te verklaren aan diegene waar je al zo lang een oogje op hebt. De echte romanticus stuurt dan een mooie, met hartjes bedrukte Valentijnskaart. Zonder naam uiteraard!

Valentijn tips

Maar wat nou als je al heel wat jaartjes met iemand samen bent? Je vindt het hartstikke leuk om jouw vriend, vriendin, man, vrouw of muze een romantisch Valentijns kado te geven. Maar hoe blijf je origineel naar al die jaren? Zoek jij een origineel, leuk, uniek en vooral romantisch cadeau, gadget of gift? Dan ben je bij MegaGadgets aan het juiste adres! In deze categorie hebben wij de leukste gifts en gadgets op een rijtje gezet. Op deze manier heb jij altijd een origineel valentijncadeau voor jouw liefste.

Valentijnscadeau voor man en vrouw

Zoek jij een speciaal en romantisch Valentijncadeau voor jouw man of vrouw? Wij hebben hier natuurlijk aan gedacht. Om het makkelijk voor jou te maken hebben wij het voor jou opgesplitst. Neem eens een kijkje bij de volgende Valentijn tips:

Valentijnscadeau man

Heb jij een schat van een man die altijd voor jou klaar staat? Verdient hij het om iets liefs te krijgen? Dan is 14 februari de perfecte dag om hem eens in het zonnetje te zetten. Wij hebben gave gadgets waar jouw man of vriend gek op is. Zeker weten dat hij dit nooit vergeet!

Valentijnscadeau vrouw

Is jouw vrouw altijd druk in de weer en verdient ze het om eens goed in de watten gelegd te worden? Wij hebben een aantal romantische cadeaus op een rijtje gezet waar jouw vrouw of vriendin erg gelukkig van wordt. Onze Gouden Roos is zeker een schot in de roos!

  Bezig met laden...