Hete zomer dagen: Hoe overleef je een hittegolf?

De intense zomer hittegolf van de afgelopen paar dagen is vast niemand ontgaan. Barbecue feestjes werden gegeven, stranden werden bezocht, maar ook werden er  massaal ventilators aangeschaft om de niet weg te smelten. En als wij de weersvoorspelling mogen geloven, dan zullen de temperaturen al snel weer stijgen naar 35 graden. Hoewel het heerlijk is om de zon op te nemen, het kan al heel gauw erg benauwd worden. Om te voorkomen dat je wegsmelt tijdens de zomerse dagen, hebben wij hieronder een aantal tips gegeven om de zomer te overleven!


1. Zoek de schaduw op

Wanneer de zon eindelijk weer schijnt in ons kikkerlandje, dan hebben we al heel snel de neiging om lekker te gaan bakken op het strand of in ons tuintje. Maar met temperaturen van 30 graden of meer is het eigenlijk wel aangeraden om in de schaduw te gaan zitten, vooral in de middaguren wanneer de zon op haar sterkst is. Met een parasol heb je al gauw genoeg schaduw en kun je toch nog genieten van het warme weer zonder kans op verbranding!

Zomerhitte | MegaGadgets

2. Blijf voldoende drinken

Waarschijnlijk heb je dit al zo vaak gehoord dat je denkt “Ja, Ja, ik weet het wel!”. En toch blijven we het zeggen. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt. Water is altijd de beste keuze, maar je kunt ook afkoelen met warme drank. Het schijnt dat het drinken van warme thee je lichaam helpt met afkoelen. Warm drinken helpt namelijk met het compenseren van de interne warmte van je lichaam waardoor je sneller afkoelt. Hoe handig is dat!? Probeer koffie wel te vermijden, want dit onttrekt namelijk vocht uit je lichaam. Niet echt handig als je juist vocht binnen probeert te krijgen!

3. Airco is je beste vriend

Als jij een gelukkige persoon bent die een airco bezit, dan zijn we allemaal massaal jaloers op je. Een airco wordt namelijk al heel gauw je beste vriend in huis! Maar als je geen airco in huis hebt, geen probleem, want een ventilator is een hele goede vervanging. Een goeie tip: zet een paar waterflessen in de vriezer en zet deze voor de ventilator terwijl het draait. Zo krijg je een heerlijk koud briesje in plaats van warme lucht.

4. Waterpret

Naast het drinken van veel water om vocht binnen te krijgen, kun je ook creatief zijn met water om af te koelen. Als je een tuin hebt, blaas een klein zwembadje op en vul dit met water. Zo kun je heerlijk in de tuin of zelfs op het balkon genieten van het weer en toch verfrist blijven. Of maak gebruik van een mist sprayer. Deze zijn vaak compact en gemakkelijk om mee te nemen. Vul ze met water en spray om de zoveel tijd over je gezicht voor een koel en verfrissend gevoeld.

Ook altijd superleuk tijdens warme zomerdagen: een watergevecht. Het enige wat je nodig hebt zijn waterballonnen. Je kunt ook eventueel een waterkanon gebruiken, dan hoef je waarschijnlijk iets minder heen en weer te rennen om iemand goed te raken!

5. Relax en ontspan!

Tot slot, het beste tip wat wij je kunnen geven is om gewoon lekker te relaxen tijdens de warme zomerdagen. Probeer geen zware  activiteiten uit te voeren waardoor je sneller oververhit raakt. We snappen jheel goed dat je toch even aan je tuin wilt werken of even lekker wilt gaan joggen. Maar probeer toch even tijdens een hittegolf zo min mogelijk activiteiten op te pakken waardoor je vermoeid kan raken. Pak een ijskoud biertje of glaasje wijn en laat de ontspanning over je heen komen! Wil je weten welke activiteiten je kunt doen zonder dat je geld hoeft uit te geven? Klik dan hier voor onze tips voor een heerlijk goedkope zomervakantie!


Nog leuke must-have zomer gadgets nodig?

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie