Herfst! Daar word je toch gelukkig van?

Tijdens de herfst is ons landje een stuk kouderen kleurrijker. De bladeren vallen van de bomen, de herfst jasjes worden weer uit de kast gehaald en de paraplu's gaan weer mee naar buiten. Maar dit wil zeker niet zeggen dat je een paar maanden thuis moet zitten en de buitenwereld moet vermijden. Er is namelijk altijd wel wat te beleven! We hebben dan ook voor je enkele ideeën om toch te genieten van deze prachtige periode.


Activiteiten met kinderen

 • Natuur wandeling /kastanjes en eikels zoeken
  Geniet van alle mooie bladeren door een frisse lucht te nemen in de natuur. Vervolgens laat je de kinderen tijdens  je wandeling lekker op zoek gaan naar kastanjes en eikels. Dit maakt het was interactiever en motiveert ze om avontuurlijk te zijn.
 • Vliegeren
  Maak gebruik van het weer, vooral als het waait. Dat is namelijk het perfecte moment om naar het park of strand te gaan om rond te rennen met een vlieger. Let er wel op dat als het te hard waait de kinderen geholpen moeten worden.
 • Vogelvoer maken
  Als je denkt aan herfst, dan denken wij vrijwel meteen aan vogeltjes voeren. Maak je eigen vogelvoer en hang het op in je tuin voor de lieve vogeltjes die je komen bezoeken. Wat heb je hiervoor nodig? Een lege wc rol, honing, pindakaas en vogelzaad. Je moet je wc rol insmeren in pindakaas en honing. Vervolgens dip je dit in vogelzaad en blijft het plakken. Je kunt hem dan met een touwtje in je tuin ophangen.
Volgelvoer | MegaGadgets

Activiteiten voor volwassenen

 • Kampvuur: marshmallow rosten/s ’mores , warme chocolademelk Tijdens de koude herfstavonden is  het heerlijk om een kampvuurtje te maken. Hier kun je met z’n allen omheen zitten en jezelf warm te houden. Je kunt de warmte van het kampvuur ook gebruiken om heerlijke marshmallows te roasten en smores te maken.  Dit allemaal gecombineerd met warme chocolademelk is een perfecte avond.
 • Appels plukken
  Het is tijd voor de oogst! Maak er een dagje van door met vrienden appels te gaan plukken. Bij de Olmenhorst in Lisserbroek is er een publieke zelfpluk periode tussen 14 september en 27 oktober. Naast appels plukken kun je ook een boom adopteren. Met deze adoptie krijg je een mail wanneer je kan komen plukken. Dit verschilt namelijk per ras van de appel.
 • Organiseer een filmavond (enge films + popcorn)
  Tijdens de herfst vinden veel mensen het ook heerlijk om lekker thuis te zitten. In dit geval kun je een filmavond organiseren met je vrienden en/of familie. Popcorn en een paar leuke/enge films maken de hele avond compleet.

Appels Plukken | MegaGadgets

Wil je er lekker knus bij zitten met de herfstdagen? Bekijk hier dan de leukste Herfst gadgets!

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie