Carnavalsbier? Voor altijd duidelijkheid!

Het is bijna zover, het feest der feesten voor iedereen die onder de rivieren woont. Ik heb het natuurlijk over carnaval. Vanaf 1 maart is het weer tijd om je helemaal te laten gaan en nergens voor te schamen. Een biertje te veel drinken is op deze dagen niet erg. Een terugkomend onderwerp tijdens de carnavalsgekte is het onderwerp carnavalsbier. Er gaat namelijk een verhaal dat het bier tijdens carnaval aangelengd is met water. Dit vonden wij een beetje vreemd, dus hebben wij het voor jullie uitgezocht!

Fabel of Feit?

Wanneer je kijkt op internet is er heel veel te vinden over carnavalsbier. Aan de ene kant zijn er forums waarin mensen 100 % zeker te weten dat het bier is aangelengd met water. Aan de andere kant zijn er ook bronnen te vinden dat er niks waar is van carnavalsbier. Na het lezen van deze blog weet je het zeker, carnavalsbier is een grote fabel!

Om te beginnen zou er jong bier geschonken worden tijdens carnaval. Dit zou alleen heel raar zijn, het kost bierbrouwers namelijk veel geld om het productieproces aan te passen. Daarnaast schijnt het jonge bier helemaal niet lekker te zijn. Er zijn zelfs bierbrouwers die hun jong bier laten testen door de carnavalsprins. Een ding weten we op dit moment zeker, jong bier wordt niet op carnaval geschonken.

Er zijn ook mensen die er van overtuigd zijn dat er festival bier geschonken wordt op carnaval. Het lijkt echter niet voordehand liggend dat dit tijdens carnaval gedronken wordt. Er zijn namelijk strenge controles door bierbrouwerijen in deze drukke tijd. Het is ten strengste verboden om festival bier te schenken! Er staan zelfs hoge boetes op voor café eigenaren wanneer er bij controles festival bier ontdekt wordt!

Echt Brabantse bier!

Uit onderzoek van een aantal studenten is gebleken dat op grote Brabantse feesten geen aangepast bier wordt geschonken. Een ander bewijsstuk dat carnavalsbier een fabel is. Wel is er een marge die bierbrouwers hebben, zo mag je een 0,5% afwijken van wat er op het etiket staat.

BRABANDERS OPGELET, je hoeft je geen zorgen te maken. Alles wijst erop dat het bier gewoon normaal bier is. Carnavalsbier blijkt na een klein onderzoek op internet een fabel te zijn. Veel bewegen en rondlopen zorgt ervoor dat je meer aan kan en dit kan je het gevoel geven dat er minder alcohol inzit. Om carnaval helemaal compleet te maken zijn hier nog 2 tips voor een onvergetelijke carnaval!

  • Drink met maten (met vreemden mag ook!)
  • Geniet, het is namelijk maar een keer per jaar!

Nog altijd op zoek naar een carnavals gadgets?

Al een plan gemaakt voor je onvergetelijke carnaval, maar nog geen tijd gehad om de juiste gadgets te kopen? Geen zorgen, want er is nog tijd genoeg. Hieronder een aantal voorbeelden van onze bier producten!

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (1)

Schrijf een reactie