Singles Day: tijd om jezelf te verwennen

Singles Day is een bijzondere dag die steeds populairder word. Het is een dag toegewijd aan alle vrijgezelle mensen over de hele wereld. Waarom zouden we alleen vieren dat mensen een relatie hebben? Single zijn kan net zo leuk zijn!

Geschiedenis

Het begon allemaal in de jaren 90 in China toen Nanjing Universiteit studenten vierden dat ze single waren. Deze dag was voor hen bedoeld als een anti Valentijnsdag. Ze vierden het op 11 november. Deze datum is bewust gekozen, omdat het cijfer 1 er eenzaam uitziet. Er zijn in China veel meer mannen dan vrouwen. In 2011 waren er 20 miljoen mannen meer dan vrouwen in het land. Dit maakt het onmogelijk voor alle mannen om een vrouw te vinden. Dus accepteren ze dat er een grote groep mannen is die voor eeuwig single zullen zijn. Later is de dag ook door vrouwen overgenomen.
In 2009 begon Ali Baba deze dag te gebruiken om ervoor te zorgen dat mensen cadeautjes voor zichzelf zouden kopen. Dit werd een nationaal fenomeen. Later namen bedrijven zoals Amazon dit ook over waardoor het een internationaal fenomeen werd.

Singles Day is de dag dat je jezelf moet verwennen en we weten hoe

 • Koken met muziek
  Je weet als geen ander wat je het liefste eet. Bereid je favoriete gerechten met muziek op de achtergrond. Dit is voor velen lekker rustgevend en je hebt een heerlijke maaltijd als je klaar bent.
Koken met muziek | MegaGadgets
 • Spa dag
  Verwen jezelf met een spa dag. Geniet van de sauna, het zwembad, massages en al het lekkere eten dat erbij komt kijken. Dit kan natuurlijk ook thuis met een massage set.
Spa dag | MegaGadgets
 • Lees een goed boek
  We hebben vaak niet zoveel tijd om rustig een goed boek te lezen. Maar deze dag is van jouw en plan je dus lekker zelf in. Geniet van dat ene boek dat je al maanden wilt lezen, maar niet aan toe bent gekomen.
Boek lezen | MegaGadgets
 • Op de bank een film kijken
  Niet alles hoeft extravagant te zijn. Soms wil je gewoon lekker rust. Rust dan lekker uit op de bank met een film en een kopje of een glas wijn.
Film kijken | MegaGadgets
 • Shoppen
  Verwen jezelf zonder daarna schuldgevoel te hebben. Internationaal is er rondom deze dag zoveel uitverkoop. Je kunt dus van alles kopen.
Shoppen | MegaGadgets

Hopelijk helpen deze 5 tips je om je jezelf te verwennen. Het is namelijk erg belangrijk dat je jezelf soms op #1 zet. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk!

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie