Barbecue seizoen is officieel begonnen!

De warme zomerse dagen zijn al in volle gang en dat betekent niets anders dan: BARBECUE SEASON! De meeste van jullie hebben al een aantal BBQ dagen achter de rug en zijn jullie inmiddels al de volgende aan het plannen. Maar voor degene die enkel met de planning bezig zijn, geen zorgen want de zomerse temperaturen blijven voorlopig wel aanhouden!

Een barbecue organiseren is hartstikke leuk, maar heeft wel wat voorbereiding nodig om een groot succes te zijn. Wat zijn deze voorbereidingen? Lees dan snel verder!


Datum + Locatie

Een barbecue feest begint natuurlijk bij het prikken van een datum en het kiezen van het perfecte locatie. Maak een lijstje van de personen die je wilt uitnodigen en bedenk waar het festijn zal plaatsvinden. Dit kan makkelijk in het park, maar ook lekker in de tuin waar je alles meteen bij de hand hebt. Scheelt ook weer een hoop met alles vervoeren naar de locatie 😉

Barbecue boodschappenlijstje

Voorbereiding is vaak het halve werk. De boodschappenlijst is één van de belangrijkste punten wat je ruim van tevoren op moet stellen. Je moet namelijk rekening houden met het soort vlees wat je op de grill wilt zetten, welke groentes je hierbij wilt serveren, warme en/of koude hapjes, frisdrank, bestek, bier, sauzen, brood, ijsklontjes...HELP!!

Als je dit allemaal 1 of 2 dagen van tevoren pas gaat regelen, dan ga je gewoon een paar dingen over het hoofd zien. Belangrijker nog, als je een week of 2 de tijd hebt om rustig naar de supermarkt te gaan, dan kun je vaak ook veel betere prijzen tegenkomen. Scheelt toch weer voor je portemonnee! Daarnaast, als je een BBQ organiseert met vrienden of familie, vraag hen ook om iets bij te dragen hieraan. Als iedereen wat hapjes of drankjes meeneemt, dan scheelt het natuurlijk ook weer dat jij niet alles zelf hoeft te regelen.

Zorg voor een goede kwaliteit barbecue

Het belangrijkste onderdeel van een barbecue feest is natuurlijk de barbecue zelf. Zo kun je kiezen om een houtskoolbarbecue of een elektrische barbecue, afhankelijk waar je voorkeur naar uit gaat. Vaak gaat de voorkeur van meeste mensen toch uit naar de klassieke houtskool barbecue vanwege zijn unieke smaak, maar natuurlijk ook de sfeer die het met zich meebrengt. Maar bij een elektrische BBQ heb je weer weinig last van de rook en is de barbecue een stuk sneller op temperatuur. Zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende briketten (of gas) hebt liggen!

Een beetje groen op de barbecue is oké!

Tijdens een barbecue wil je natuurlijk gewoon lekker vlees eten. Een lekkere hamburger of een stuk spareribs (yumm!!). Maar ook de groentes mogen niet ontbreken aan tafel. Genoeg mensen vinden het juist heerlijk om hun bord te vullen met vers gegrilde paprika, mais, of gepofte aardappel. Uiteindelijk scheelt dit ook in je kosten, want dan hoef je ook niet alleen vlees aan je boodschappen lijst toe te voegen.

Wat meeste mensen vaak vergeten is dat je niet alles zelf hoeft te doen. Vraag je vrienden en familie of zij ook wat lekker mee kunnen nemen naar het festijn. Het scheelt jou al een hoop werk als iemand eigengemaakte pastasalade of dessert meeneemt. Je eettafel zal al heel gauw volstaan met de lekkerste hapjes en drankjes!

Muziek + gezelligheid = geslaagde barbecue feest!

De ALLER belangrijkste tip die we kunnen geven voor een geslaagde barbecue feest is...vergeet niet om te genieten. Het organiseren van een bbq feest brengt de nodige stress met zich mee. Je probeert van alles en nog wat te multi-tasken en ervoor zorgen dat iedereen niets tekort komt. Maar hierdoor kan je al heel gauw vergeten om zelf te genieten van de dag. Zet de zomerse top 100 muziek lijst op, pak een biertje erbij en GENIET!!!


Inspiratie nodig voor originele BBQ Gadgets?

Picknicktafel Sauzen Set | BBQ MegaGadgets
Picknicktafel Sauzen set

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie