Alaaf. Waar ga jij Carnaval vieren dit jaar?

In maart is het alweer zover..het gekste, leukste en gezelligste feest van het jaar, Carnaval! Ieder jaar is het weer een groot spektakel met de mooiste praalwagens, de foute muziek, lekker veel bier en natuurlijk de extravagante kostuums. Maar waarom vieren we nou carnaval? En belangrijker nog, waar worden de gekste feestjes nou gegeven?

Carnaval is van oorsprong een katholiek feest en wordt gevierd in de drie dagen voor Aswoensdag en wordt gezien als het laatste feestje om te mogen genieten voor dat het vasten voor de Katholieken begint. Het kleurrijke feest wordt vooral gevierd in het Zuiden van het land, maar wordt ook steeds populairder tussen de bewoners in de Randstad, die maar al te graag het land afreizen om mee te doen aan dit feest.

Om mee te beginnen, zijn er twee soorten Carnaval, het Bourgondisch carnaval en het Rijnlands carnaval. Het Bourgondisch carnaval wordt vooral gevierd in Noord-Brabant, Gelderland en Zeeuws-Vlaanderen en het Rijnlands festival wordt vooral gevierd in Limburg en in het Zuiden van Noord-Brabant. Als een “randstadder”, is het vooral belangrijk dat je lekker met de bewoners mee doet. Het motto is dan ook: "Hoe gekker hoe beter!"

Dit jaar valt Carnaval op 3 tot 5 maart. Maar in de meeste steden begint het gezelligheid vaak al een stuk eerder. Wij hebben dan ook voor jou vier carnaval steden voor je op een rij gezet die je zeker in je feestkalender moet zetten 😉

De stad van de nassaubol; Breda, oftewel Kielegat!

Met carnaval wordt deze stad het Kielegat genoemd. Kielegat verwijst naar de boerenkiel, die vaak in Brabant gedragen wordt. Ook hanteren ze in Breda tijdens Carnaval een soort dresscode met de kleuren rood en oranje. Dit jaar organiseren ze op de grote markt in Breda een muziekspektakel waar verschillende lokale artiesten als DJ Dennis en Paul komen optreden!

Lampengat de gekste: Eindhoven

In Eindhoven wordt Carnaval groots gevierd met een jaarlijkse optocht van kleurrijke en grote praalwagens en aan het eind van de dag reiken ze een prijs uit aan de gene met de mooiste wagen van de optocht. Je kunt overal terecht voor een feestje al ga je een kleine kroeg in, of het grote plein op, overal is er gezelligheid.

Tilburg ookwel; Kruikenstad

Tilburg wordt tijdens de dagen van carnaval omgetoverd naar een stad met een grote groen-oranje feestmassa. Het doel hier is om zoveel mogelijk kroegen in één avond te bezoeken!  Ook organiseren ze jaarlijks het Dokmardeursontbijt  waar je gratis terecht kunt voor de lekkerste broodjes.

Last but not least, Meestrech; Maastricht, dé stad van Carnaval 2019

Carnaval wordt in Maastricht het groots gevierd. Alle winkels sluiten en het enige wat je kan doen, is feesten! Ten opzichte van de rest van Nederland begint deze stad al vanaf 11 november met de voorbereidingen voor het feest. Heel de stad wordt rood, geel en groen gekleurd en het feesten gaat dag en nacht door. Iedereen is gastvrij en is er maar met één doel en dat is plezier maken.

Nu je al deze te gekke locaties in je agenda hebt genoteerd, tijd om je gekste kostuum uit de kast te halen! Zoek je nog een leuke carnavals gadgets? Laat je inspireren door onze originele kostuums hieronder!

Olifant Kussen
Opblaasbare T-Rex Pak
Bier Helm
Borat Mankini

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie